Autorităţile elveţiene au anunţat marţi seara arestarea lui Franz Wrousis, care este considerat drept principal suspect în atacul cu drujbă ce a vizat în urmă cu o zi birourile unei firme de asigurări din localitatea Schaffhausen, situată în apropiere de graniţa cu Germania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor informaţii, suspectul a fost arestat în localitatea Thalwil, situată la aproximativ 60 de kilometri sud de Schaffhausen.

Iniţial, autorităţile elveţiene au emis un mandat internaţional de arestare pe numele lui Franz Wrousis, temându-se că acesta a trecut graniţa în Germania. Însă, autorul atacului cu drujbă a fost reţinut de către poliţiştii din cantonul Zurich.

La o zi după atac, starea victimelor este bună, iar persoana rănită cel mai grav este în afara oricărui pericol, potrivit autorităţilor din localitatea Schaffhausen.

Franz Wrousis a fost condamnat de două ori pentru posesie de arme, în 2014 şi 2016. Autorităţile elveţiene au distribuit public o imagine cu suspectul, care este îmbrăcat într-o jacgetă verde şi cară trei bagaje înainte de atacul din Schaffhausen.

Mai multe echipaje însoţite de câini poliţişti şi-au petrecut noaptea trecută făcând căutări în apropiere de graniţa cu Germania, dar se pare că suspectul a fugit în direcţia complet opusă, spre partea centrală a Elveţiei.

Atacul a avut loc la scurt timp după ora locală 10.30 (11.30 ora României), atunci când doi angajaţi au fost atacaţi cu drujba şi răniţi în birourile firmei de asigurări CSS.

Anchetatorii elveţieni susţin că Franz Wrousis era un client al firmei CSS.

Alţi doi clienţi ai firmei au avut atacuri de panică şi un trecător a suferit răni superficiate în timpul operaţiunii de securitate din Schaffhausen.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.