Autorităţile elveţiene au emis marţi după-amiază un mandat internaţional de arestare pentru Franz Wrousis, care este considerat drept principal suspect pentru atacul cu drujbă din localitatea Schaffhausen, situată în apropiere de graniţa cu Germania. Wrousis (50 de ani) rămâne de negăsit, după ce a rănit cinci persoane, dintre care două grav, într-un atac cu drujba asupra unui firme de asigurări din Elveţia, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o zi după atac, starea victimelor este bună, iar persoana rănită cel mai grav este în afara oricărui pericol, potrivit autorităţilor din localitatea Schaffhausen.

De asemenea, poliţia elveţiană crede că atacatorul este în continuare înarmat cu drujba utilizată în timpul atacului din Elveţia.

Franz Wrousis a fost condamnat de două ori pentru posesie de arme, în 2014 şi 2016. Autorităţile elveţiene au distribuit public o imagine cu suspectul, care este îmbrăcat într-o jacgetă verde şi cară trei bagaje înainte de atacul din Schaffhausen.

Mai multe echipaje însoţite de câini poliţişti şi-au petrecut noaptea făcând căutări în apropiere de graniţa cu Germania.

Însă, oficialii din landul german Baden-Wurttemberg susţin că nu există nicio dovadă că suspectul a plecat din Elveţia.

Atacul a avut loc la scurt timp după ora locală 10.30 (11.30 ora României), atunci când doi angajaţi au fost atacaţi cu drujba şi răniţi în birourile firmei de asigurări CSS.

Poliţiştii susţin cp Franz Wrousis era un client al firmei CSS.

Alţi doi clienţi ai firmei au avut atacuri de panică şi un trecător a suferit răni superficiate în timpul operaţiunii de securitate din Schaffhausen.

De asemenea, autovehiculul suspectului a fost găsit luni, iar anchetatorii avertizează că acesta este în continuare înarmat şi agresiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.