Autorităţile elene au anunţat marţi dimineaţă că şeful departamentului consular de la Ambasada Rusiei, Andrei Malanin, a fost descoperit mort în locuinţa sa din Atena. Primele informaţii indică faptul că diplomatul rus a murit din cauze naturale, însă poliţiştii au lansat o anchetă pentru a stabili circumstanţele exacte în care a decedat consulul Malanin, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa elenă a scris că diplomatul rus nu s-a prezentat luni la muncă şi nici nu răspundea la telefon. Andrei Malanin (55 de ani) locuia singur pe o stradă foarte bine păzită din Atena.

Se pare că trupul diplomatului decedat a fost descoperit după ce angajaţii ambasadei au mers împreună cu mai mulţi poliţişti la apartamentul lui Malanin. Însă, uşa apartamentului era încuiată dinăuntru.

Autorităţile elene l-au găsit pe consul întins pe podeaua din dormitor. Se pare că acesta nu prezenta răni vizibile şi nu există dovezi cu privire la un atac.

Moscova a confirmat deja moartea consulului de la Atena.

Moartea lui Andrei Malanin are loc la doar trei săptămâni după asasinarea ambasadorului rus de la Ankara, Andrei Karlov. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.