Autorităţile elene au lansat joi noaptea gaze lacrimogene în încercarea de a-i dispersa pe protestatarii antiausteritate, care au aruncat cu mai multe cocktailuri Molotov în clădirea legislativului de la Atena, în timp ce parlamentarii votau în interior noile măsuri de austeritate negociate cu creditorii internaţionali pentru Grecia, relatează Reuters şi RT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Violenţele au izbucnit după ce un grup mic de protestatari mascaţi s-au despărţit de cei 10.000 de oameni care participau la o demonstraţie paşnică şi au început să arunce cu bombe incendiare şi petarde spre poliţiştii care păzeau clădirea Parlamentului.

Principala demonstraţie a fost organizată de către sindicatele din Grecia.

În schimb, autorităţile elene au răspuns cu gaze lacrimogene şi au reuşit să împrăştie temporar mulţimea de protestatari greci, care sunt nemulţumiţi faţă de noile măsuri de austeritate votate de către parlamentarii de la Atena.

De asemenea, două persoane au fost reţinute de către poliţiştii eleni în urma ciocnirilor violente, care au confiscat inclusiv un topor şi un ciocan.

Premierul Alexis Tsipras a vorbit în faţa parlamentarilor, în timp ce violenţele continuau între protestatarii şi poliţiştii din faţa Parlamentului.

Acesta a apărat noua legislaţie, care presupune tăieri de pensii şi creşteri de taxe pentru perioada 2019-2020, deşi măsurile de austeritate urmau iniţial să fie ridicate la finele anului 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.