Poliţia din Rusia a arestat peste 600 de persoane sâmbătă, inclusiv activişti importanţi, la un protest de la Moscova faţă de faptul că unii membri ai opoziţiei nu au primit aprobarea pentru a participa la alegerile locale, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Protestatarii au scandat „Rusia fără Putin” şi „Putin, demisia” în centrul Moscovei. Poliţiştii au intervenit însă în forţă cu bastoane şi au arestat sute de persoane.
 
Cel puţin o persoană ar fi fost rănită grav la cap. Liderul opoziţiei, reţinut şi el, a cerut organizarea protestului, în apropiere de biroul primăriei.
 
OVD-Info, o grupare de monitorizare independentă, a informat că poliţia a reţinut cel puţin 638 de persoane înainte şi în timpul protestului. Conform poliţiei, în jur de 3.500 de persoane au participat la protest, dintre care 700 au fost jurnalişti sau bloggeri.
 
Demonstraţia a avut loc ca protest faţă de ceea ce opoziţia susţine că este excluderea ilegală a unor candidaţi de la alegerile locale de pe 8 septembrie în Moscova.
 
Autorităţile susţin că acei candidaţi au fost interzişi pentru că nu au obţinut destule semnături valide pentru a putea candida, acuzaţie respinsă de opoziţie.
 
Miercuri, criticul Kremlinului Alexei Navalni a fost arestat pentru 30 de zile iar poliţia a efectuat raiduri la casele altor membri ai opoziţiei.
 
Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a lui Navali, a declarat că ea şi alt activist au fost de asemenea reţinuţi sâmbătă dimineaţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.