În Koln, autorităţile locale au anunţat măsuri de securitate suplimentare, inclusiv desfăşurarea unui număr de 1.500 poliţişti în noaptea de Revelion, pentru a preveni abuzurile sexuale şi incidentele violente de anul trecut, care au dat un nou impuls retoricii anti-imigraţioniste în Germania şi în întreaga UE, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, piaţa centrală va fi plină cu camere de supraveghere în noaptea de Revelion.

Alţi 300 de poliţişti vor fi desfăşuraţi în piaţa din apropierea catedralei din Koln.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Peste 1.200 de plângeri penale au fost depuse în urma incidentelor violente, care au avut loc anul trecut de Revelion. Mai multe femei au fost agresate, tâlhărite sau abuzate sexual în pe străzile din metropola germană, inclusiv în faţa gării centrale şi în apropierea Domului din Koln. În cele mai multe plângeri se vorbea despre suspecţi de origine nord-africană şi arabă.

”Nu am uitat că multe femei suferă în continuare în urma evenimentelor din acea noapte”, a declarat şeful poliţiei Juergen Mathies.

Acesta a adăugat că simte în continuare compasiune pentru victime şi dispreţ pentru atacatorii din noaptea de Revelion.

”Nu putem permite ca aşa ceva să se mai întâmple vreodată”, a declarat Mathies.

Între timp, administraţia locală a anunţat montarea unei instalaţii de lumini interactivă în noaptea de Revelion în piaţa centrală din metropola Koln.

Instalaţia de lumini ar trebui să atragă cât mai multe persoane în piaţa centrală, pentru ca spaţiul public să se protejeze pe sine în noaptea de Revelion.

Abuzurile sexuale înregistrate în noaptea de Revelion au lansat o dezbatere aprinsă cu privire la integrarea solicitanţilor de azil în Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.