Departamentul pentru Securitate Internă din Guam a publicat o fişă informativă de două pagini pe reţelele sociale, pentru a le spune locuitorilor insulei cum să se pregătească pentru un eventual atac nuclear, dacă devin vreodată realitate ameninţările lansate de regimul de la Phenian, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre recomandările autorităţilor din teritoriul american se numără: faceţi o listă cu adăposturi din beton din apropierea locuinţei, a locului de muncă sau a şcolii, nu vă uitaţi la bila de foc, întrucât vă poate orbi sau staţi întinşi pe pământ şi acoperiţi-vă capul.

”Atunci când este posibil, faceţi un duş cu mult săpun şi apă... nu frecaţi şi nu zgâriaţi pielea. Nu folosiţi un balsam de păr, pentru că va lega substanţele radioactive de păr”, se mai arată în recomandările transmite de departamentul pentru Securitate Internă din Guam.

Donald Trump şi-a intensificat retorica împotriva regimului nord-coreean, afirmând că arsenalul nuclear american este ”mai puternic şi mai puternic ca niciodată”, după ce Phenian a ameninţat că va lovi Guam.

În schimb, şeful diplomaţiei americane a insistat, din teritorul american ameninţat de Phenian - Guam -, asupra faptului că nu există, în opinia sa, ”vreo ameninţare iminentă” şi că nimic nu indică faptul că situaţia s-a schimbat ”în mod dramatic” în ultimele 24 de ore.

Această insulă izolată, cu o suprafaţă de aproximativ 550 de kilometri pătraţi, este un avanpost-cheie al forţelor americane pe ruta către Asia. 

Aproximativ 6.000 de militari sunt staţionaţi pe insulă, care dispune de o bază aeriană capabilă să primească bombardiere grele americane de la cele de tip B-52 şi până la cele de tip B-2, inclusiv de tip B-1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.