Autorităţile daneze au anunţat luni după-amiază că două aeroporturi provinciale, precum şi două centre comerciale, au fost evacuate de urgenţă în urma înregistrării mai multor ameninţări false cu bombă. De asemenea, un campus universitar a fost închis pentru scurt timp din aceeaşi cauză, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mai multe ameninţări cu bombă au fost înregistrate într-o perioadă scurtă de timp în Danemarca”, a declarat reprezentantul poliţiei daneze. De asemenea, campusul universitar al Şcolii de Business din Copenhaga a fost evacuat pentru scurt timp, însă accesul studenţilor a fost permis după o serie de verificări de securitate suplimentare.

Autorităţile daneze au evacuat un aeroport din apropierea localităţii Roskilde, situată la circa 35 de kilometri de Copenhaga. 

Ameninţările cu bombă au vizat şi un centru comercial din Roskilde, precum şi un centru comercial din localitatea Slagelse. De asemenea, autorităţile au evacuat şi un aeroport de zboruri interne din nord-estul teritoriului danez.

Nu este clar cine a lansat aceste false ameninţări anonime. Autorităţile au precizat că o ameninţare cu bombă a vizat şi aeroportul din Copenhaga. Însă, această ameninţare a fost considerată o farsă, pentru că a fost trimisă de aceeaşi persoană.

”Situaţia era incredibil de haotică şi agitată, exista un sentiment general de teamă”, a declarat un martor de pe aeroportul din Roskilde. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.