Autorităţile columbiene au anunţat miercuri dimineaţă că 290 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un torent de noroi a acoperit în weekend localitatea Mocoa. Între timp, anchetatorii încearcă să determine dacă tragedia putea să fie prevenită, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, alte 332 de persoane au fost rănite după ce ploile torenţiale au provocat un torent uriaş de noroi şi pietre, care a distrus mii de locuinţe.

Crucea Roşie a anunţat că peste 45.000 din cei 70.000 de locuitori ai oraşului au fost afectaţi de tragedie.

Autorităţile au precizat că cele mai afectate sunt cartierele sărace, unde trăiesc persoanele care şi-au părăsit casa pentru a fugi din calea războiului civil din Columbia.

Între timp, tâlharii au devenit o problemă în mai multe cartiere din Mocoa.

Autorităţile locale au cerut guvernului să suplimenteze numărul poliţiştilor şi militarilor desfăşuraţi pentru a asigura securitatea în regiune şi pentru a pune capăt tâlhărilor din locuinţele distruse.

Ercy Lopez (39 de ani) a supravieţuit  după ce s-a agăţat de un copac, dar o caută în continuare pe fiica sa Diana Vaness (22 de ani).

”Speranţele că o vom găsi în viaţă sunt din ce în ce mai mici”, a declarat columbianul din Mocoa.

Sinistraţii aşteaptă ajutor umanitar din partea executivului de la Bogota.

Autorităţile au trimis până la 40 de tone de ajutoare umanitare spre localitatea distrusă de torent, inclusiv 2.000 de kituri alimentare şi 1.000 de corturi.

Preşedintele Santos a anunţat că alte 7.000 de pături şi 6.000 de covoare au ajuns în Mocoa.

Rebelii FARC s-au oferit să ajute la reconstruirea oraşului distrus de torent, dar implicarea acestora în operaţiunile umanitare nu a primit încă aprobare din partea Guvernului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.