Autorităţile canadiene au declarat stare de urgenţă pentru o perioadă de 48 de ore în urma inundaţiilor grave din localitatea Montreal. De asemenea, inundaţiile alimentate de ploile torenţiale şi de topirea zăpezii au afectat aproximativ 1.900 de locuinţe din 126 de oraşe situate în provincia francofonă Quebec, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 1.200 de soldaţi au fost desfăşuraţi pentru a ajuta la evacuarea sinistraţilor din Quebec.

”Trupele noastre răspund rapid şi într-o manieră profesionistă, începând deja să furnizeze sprijin critic pentru canadienii afectaţi de aceste inundaţii”, a anunţat ministrul Apărării, Harjit Sajjan.

Autorităţile s-au văzut nevoite să declare stare de urgenţă după ce trei diguri au cedat în nordul oraşului Montreal.

De asemenea, inundaţiile au afectat extrem de puternic localitatea Rigaud, situată la vest de Montreal.

În Rigaud, primarul a cerut evacuarea obligatorie a locuitorilor din zonele inundate.

”Oamenii trebuie să fie evacuaţi, îi punem în bărci şi plâng ca nişte bebeluşi. Îmi pare rău, dar ei nu sunt în poziţia de a-şi decide în acest moment propriul viitor”, a declarat primarul Hans Gruenwald Jr.

Aceste inundaţii nu sunt limitate în provincia Quebec, iar ploile torenţiale au creat probleme şi în Ontario.

Nivelul apei a ajuns la un nivel record pentru ultimii 24 de ani în lacul Ontarior.

De asemenea, temperaturile ridicate au dus la topirea zăpezii, iar inundaţii şi alunecări de teren sunt aşteptate şi în Columbia Britanică.

Premierul Justin Trudeau a avut o apariţie neaşteptată duminică în orăşelul Terrasse-Vaudreuil, unde a ajutat la ridicarea unui dig din saci de nisip în suburbia din Montreal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.