Autorităţile britanice au anunţat miercuri după-amiază recuperarea a 87 de ”rămăşiţe umane” în urma căutărilor din Grenfell Tower, dar nu pot confirma pentru moment că acestea provin de la 87 de indivizi care au decedat în incendiul devastator, ce a mistuit în urmă cu o lună clădirea din zona centrală a Londrei, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În total, am recuperat 87 de rămăşiţe umane, dar trebuie să sublinez distrugerile catastrofale din Grenfell Tower, care nu înseamnă că vorbim neapărat de 87 de persoane”, a declarat comandantul Poliţiei Metropolitane, Stuart Cundy.

De asemenea, acesta a precizat că nu poate să confirma câte persoane au decedat în tragedie, până la finalizarea identificării făcută de către medicii legişti din Londra.

Scotland Yard a avertizat luna trecută că autorităţile ar putea să determine abia la finele anului câte persoane au decedat la Grenfell Tower.

Momentan, autorităţile locale presupun că 80 de persoane au murit în tragedie, dar doar 21 de victime au fost identificate de către medicii legişti din Londra.

De asemenea, mai mulţi antropologi îi consiliază pe anchetatori, care sunt obligaţi să caute printre tonele de resturi recuperate de la fiecare etaj al Grenfell Tower.

”Asta va implica să trecem meticulos prin aproximativ 15,5 tone de resturi pentru fiecare etaj, pentru a găsi acele rămăşite umane rămase în Grenfell Tower. Ne vom folosi de toate informaţiile pe care le avem, în special de informaţiile primite de la supravieţuitori şi rude, pentru a ne organiza căutările în locurile în care am putea să găsim rămăşiţe umane. Asta ne va lua mai multe luni, dar vom face căutări în fiecare apartament”, a declarat Cundy.

Autorităţile au avertizat că s-ar putea să nu găsească toate rămăşiţele umane sau să nu-i identifice pe toţi cei care şi-au pierdut viaţa în Grenfell Tower.

Până acum, anchetatorii au vorbit cu cel puţin o persoană din 106 din cele 129 de apartamente, dar nu au reuşit să găsească nicio persoană din alte 23 de apartamente. 

”Din păcate, noi presupunem că nicio persoană din aceste apartamente nu a supravieţuit. Până ce operaţiunea noastră de căutare nu se finalizează, nu pot să spun cu certitudine câte persoane erau în acele apartamente, atât locuitori, cât şi vizitatori, în respectiva noapte”, a declarat Cundy.

Rudele victimelor au avut marţi noaptea o întâlnire tensionată cu Stuart Cundy şi dr. Fiona Wilcox - medicul legist însărcinat cu identificarea persoanelor decedate în Grenfell Tower.

Un număr de 80 de persoane sunt considerate moarte în urma tragediei de la Grenfell Tower, dar autorităţile nu au recuperat până în acest moment toate cadavrele, iar numărul celor decedaţi ar putea în continuare să crească. Incendiul a izbucnit în urmă cu o lună de la etajul patru şi s-a propagat rapid din cauza izolaţiei exterioare a blocului situat în zona centrală a Londrei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.