Autorităţile britanice au publicat luni seara o nouă imagine cu atacatorul sinucigaş Salman Abedi, care a fost surprins de camerele de supraveghere cărând o valiză albastră cu doar câteva ore înainte de a se detona în mijlocul mulţimii de la Manchester Arena. Acum, poliţiştii solicită informaţii din partea publicului pentru a reconstitui ultimele ore ale lui Abedi, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Continuăm să urmărim mişcările finale ale lui Salman Abedi şi suntem, în special, interesaţi unde se afla acesta între 18 şi 22 mai 2017. Astăzi (n.r. luni), publicăm o imagine în care Abedi cară o valiză albastră şi o copie a acestei valize. Ştim că a vizitat zona străzii Wilmslow din Manchester.

De asemenea, autorităţile au cerut informaţii de la membrii publicului care au văzut valiza albastră a lui Abedi.

”Acesta este un articol diferit faţă de cel utilizat în atac. Nu avem niciun motiv pentru a considera că respectiva valiză şi conţinutul ei este periculos, dar le cerem oamenilor să dea dovadă de atenţie”, a declarat detectivul Russ Jackson.

Autorităţile britanice au arestat o nouă persoană în ancheta privind atentatul de la Manchester.

În paralel, poliţiştii au percheziţionat luni dimineaţă o locuinţă din Whalley Range, un cartier din sudul Manchester.

Atentatul comis în urmă cu exact o săptămână de un kamikaze, Salman Abedi, un britanic de origine libiană, s-a soldat cu 22 de morţi şi 116 răniţi şi a fost revendicat de gruparea Statul Islamic.

Autorităţile au reţinut până acum 16 persoane, dintre care 14 se află încă în arest. Însă ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a avertizat că o parte dintre membrii reţelei jihadiste aflată în spatele atacului ar putea fi încă în libertate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.