Autorităţile briatnice cred că atacatorul sinucigaş Salman Abedi a utilizat mai multe obiecte depozitate într-o maşină Nissan Micra pentru a asambla dispozitivul detonat în urmă cu mai bine de două săptămâni la Manchester Arena, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina atacatorului sinucigaş a fost descoperită la finele săptămânii trecute într-un raid din cartierul Rusholme, situat în jumătatea estică a metropolei Manchester.

Detectivul Russ Jackson a susţinut că atacatorul sinucigaş a mers în repetate rânduri până la aceată maşină în perioada 18-22 mai.

De asemenea, criminaliştii au descoperit dovezi importante în maşina Nissan Micra.

”Trebuie să ştim cine era în această maşină şi unde a mers maşina. Ştim că Abedi a cumpărat o parte din piese pentru dispozitiv după ce a aterizat în Marea Britanie”, a declarat detectivul Jackson.

Aceasta a precizat că atactaorul ar fi putut să primească sprijin în pregătirea atentatului, deşi a acţionat singur la Manchester Arena.

”Este vital să epuizăm toate scenariile de investigaşie pentru a stabili cum a fost pregătit acest atentat şi pentru a înţelege cum au fost implicate alte persoane”.

Un număr de 18 persoane au fost arestate în legătură cu atentatul de la Manchester Arena.

Însă, jumătate din aceste persoane au fost eliberate fără nicio acuzaţie, iar nouă bărbaţi rămân în custodia poliţiei din zona metropolitană Manchester.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 116 au primit îngrijiri medicale după ce un atacator sinucigaş s-a detonat în urmă cu mai bine săptămână în mijlocul mulţimii care pleca de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.