Autorităţile britanice au arestat vineri după-amiaza un bărbat suspectat de organizarea unui atentat terorist, imediat după aterizarea sa pe aeroportul internaţional Gatwich. Presupusul terorist are 44 de ani şi este originar din Hertfordshire, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii antiterorism l-au oprit pe suspect după întoarcerea sa din Irak.

”Ca urmarea a interogării care a urmat opririi acestuia, s-a luat decizia de arestare a bărbatului potrivit articolul 5 al legii terorismului - suspiciune de pregătire a unui atentat terorist”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Metropolitane.

Arestarea suspectului are loc la doar o zi după ce un bărbat de 31 de ani a fost reţinut în Norfolk. Autorităţile britanice susţin că acesta a strâns donaţii pentru o grupare teroristă, însă a fost eliberat în urma achitării cauţiunii.

De asemenea, poliţiştii au percheziţionat două locuinţe din Norfolk şi o proprietate din nordul metropolei Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.