Autorităţile belgiene au evacuat o zonă centrală a metropolei Bruxelles, unde o echipă de genişti verifică o maşină încărcată cu butelii de gaz, care a fost abandonată în apropiere de Gare du Midi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor informaţii, poliţiştii rutieri au oprit o maşină care ignorase mai multe semafoare roşi din zona centrală a metropolei Bruxelles. Atunci când au oprit maşina, poliţiştii au observat prezenţa mai multor butelii de gaz şi au cerut intervenţia geniştilor.

De asemenea, atunci când şoferul a refuzat să deschidă portbagajul maşinii, politiştii l-au deschis în mod forţat şi au descoperit buteliile de gaz.

Televiziunea RTL a transmis că cel puţin trei butelii au fost recuperate din maşina implicată în incident.

Însă, martorii susţin că o mică explozie a putut să fie auzită în zonă la aproximativ o oră de la intervenţia autorităţilor. În acest moment, nu este clar dacă a avut loc o explozie controlată de către echipa de genişti.

Primarul din Saint-Gilles a explicat că şoferul era inclus pe lista suspecţilor de radicalizare.

De asemenea, autorităţile au închis o staţie de metrou din apropiere de Gare du Midi.

Autorităţile belgiene rămân în alertă în urma atentatelor teroriste care au zguduit metropola pe 22 martie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.