Autorităţile belgiene au anunţat miercuri seara că două alerte false cu bombă au dus la evacuarea gării Charleroi-Sud şi la introducerea unor măsuri de securitate suplimentare la aeroportul internaţional Bruxelles-Charleroi, după ce un apel anonim a semnalat o explozie iminentă. Cele două alerte false cu bombă au avut loc la doar câteva ore după ce autorităţile au evacuat Gare du Nord şi Gare du Midi din Bruxelles, transmite Le Derniere Heure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii au primit la ora locală 17.30 (18.30 ora României) un apel privind o explozie iminentă, care ar urma să aibă loc la gara Charleroi-Sud. Autorităţile belgiene au evacuat imediat gara vizată şi au suplimentat măsurile de securitate la aeroportul internaţional din apropiere. Însă, cele două alerte s-au dovedit false, iar activitatea normală a fost reluată la ora locală 19.00 (20.00 ora României).

De asemenea, alertele false cu bombă au dus la evacuarea trenurilor cu destinaţia Charleroi-Sud.

Măsurile de securitate suplimentare de la aeroport au provocat doar întârzieri minore la cel puţin trei zboruri, însă poliţia aeroportuară nu a confirmat că securitatea sporită are legătură cu alertele de bombă investigate de autorităţile belgiene.

”Nu s-a descoperit nimic suspect în gară”, au transmis autorităţile din metropola Bruxelles.

Anterior, Gare du Nord a fost evacuată în jurul orei locale 13.20, după ce autorităţile belgiene au primit un apel anonim privind prezenţa unei bombe. Poliţiştii au verificat zona, dar nu au descoperit nimic suspect, aşa că gara a fost redeschisă o oră mai târziu.

De asemenea, Gare du Midi a fost evacuată miercuri după-amiază după descoperirea unui colet suspect. Însă, s-a dovedit că nu a fost vorba de nimic periculos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.