Autorităţile belgiene au confirmat sâmbătă că au arestat, în timpul operaţiunilor antiteroriste, un al şaselea suspect în legătură cu atentatele care au zguduit Bruxelles-ul în urmă cu mai bine de două săptămâni. Suspectul este numit ca fiind Bilal el Makhoukhi, scrie Le Derniere Heure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, autorităţile au precizat că cinci suspecţi au fost arestaţi în operaţiunile de vineri, printre care se numără şi Mohamed Abrini, care a fost surpins împreună cu Salah Abdeslam cu două zile înainte de atentatele din Paris şi a cărui maşină a fost folosită de terorişti. Abrini se afal pe lista Interpolului cu cele mai căutate persoane din Europa.

De asemenea, presa speculează că Abrini ar fi de fapt atacatorul cu pălărie şi jachetă albă surpins pe camerele de supraveghere de la aeroportul Zaventem, împreună cu cei doi terorişti kamikaze, Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui.

Cel de-al şaselea suspect a fost identificat ca Bilal el Makhoukhi, condamnat anterior în importantul proces Sharia4Belgium (legea sharia pentru Belgia). Procesul Sharia4Belgium viza o organizaţie de radicali salafişti care milita pentru convertirea Belgiei într-un stat islamic. Instanţa belgiană a decis că organizaţia este una teroristă, iar liderul ei a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.