Autorităţile australiene au cerut vineri dimineaţă evacuarea a peste o sută de locuinţe, după ce un incendiu masiv a format un nor periculos de fum şi substanţe toxice deasupra metropolei Melbourne, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare, iar alte opt au fost tratate pentru probleme respiratorii după izbucnirea incendiului la o unitate de reciclare de la marginea Melbourne.

Autorităţile se aşteaptă ca unitatea de reciclare să ardă pentru cel puţin două zile. Din cauza flăcărilor puternice, cenuşa şi fumul au ajuns până al 15 kilometri distanţă de unitatea de reciclare din Australia.

Pompierii au explicat că acest incendiu este alimentat de mii de tone de plastic, cartoane şi hârtii.

”Este extrem de greu să obţinem acces la incendiu. Suntem îngrijoraţi cu adevărat pentru siguranţa pompierilor”, a declarat comandatul brigăzii de combatere a incendiilor, Brendan Angwin.

Agenţia pentru Protecţia Mediului a catalogat drept ”extrem de proastă” calitatea aerului din apropierea incendiului din Melbourne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.