Autorităţile australiene au anunţat joi dimineaţă că doi adolescenţi arestaţi cu o zi în urmă plănuiau să comită un atentat terorist inspirat de jihadiştii Statului Islamic într-o zonă aglomerată din metropola Sydney. Cei doi adolescenţi în vârstă de 16 ani au fost arestaţi de către forţele de securitate în urma unei operaţiuni antiteroriste, care s-a desfăşurat pe o alee din spatele unei moschei, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că suspecţii aveau asupra lor două cuţite de tip baionetă, pe care le-au achiziţionat cu o zi în urmă. De asemenea, adolescenţii au jurat online credinţă jihadiştiilor Statului Islamic din Siria şi Irak.

Autorităţile australiene au precizat că cei doi adolescenţi au fost inculpaţi pentru terorism.

”Noi susţinem că acest atac a fost inspirat de gruparea Statului Islamic. Nu avem informaţii detaliate sau o anumită ţintă care era vizată de adolescenţi, însă credem că era vorba de un atac iminent”, a declarat vicecomisatul poliţiei din New South Wales, Catherine Burn.

În urmă cu o lună, un tânăr australian în vârstă de 22 de ani a fost pus sub acuzare pentru comiterea unui atac terorist şi omor în urma unui incident din sud-vestul metropolei Sydney.

Premierul Malcolm Turnbull a declarat în luna septembrie că ameninţarea teroristă este una reală, după ce jihadiştii ISIS au cerut adepţilor să comită atentate în zone populare şi aglomerate din Australia.

De asemenea, legea antiterorism australiană este una extrem de controversată şi prevede detenţia pe termen nedeterminat a persoanelor condamnate pentru terorism, dacă inculpaţii continuă să reprezinte o ameninţare pentru societate.

În ultima perioadă, autorităţile australiene au ridicat alerta cu privire la ameninţarea terorimului domestic, după ce mai mulţi extremişti au plănuit şi chiar au dus la capăt atacuri pe teritoriul ţării. Aproximativ o sută de australieni s-au alăturat luptătorilor Statului Islamic din Siria şi Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.