Autorităţile australiene avertizează cu privire la evitarea implicării în aşa-numite comportamente ”intimidante”, după ce au fost înregistrate numeroase plângeri privind persoane deghizate în clovni, care i-au terorizat pe locuitorii din metropola Melbourne. De asemenea, persoane deghizate în clovni au declanşat în ultimele două luni o isterie publică în cele mai multe state americane, după ce presa a scris despre clovnii care-i momesc pe copii în pădurile mărginaşe sau în alte zone izolate, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că mai multe persoane deghizate în clovni au alergat oameni pe străzile americane şi au încercat să momească copii în pădurile mărginaşe, iar acum fenomenul clovnilor apare şi în Australia.

Însă, autorităţile australiene promit că nu vor arăta toleranţă pentru asemenea comportamente.

”Poliţia din Victoria are informaţii cu privire la acele persoane, care se plimbă în public cu măşti de clovn. Fenomenul clovnilor pare să fie inspirat de incidente similare înregistrate recent în Statele Unite. Nu vom tolera niciun comportament intimidant, ameninţător sau antisocial, iar aceste incidente vor fi investigate de către poliţie”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Departamentului de Poliţie din Victoria.

De asemenea, persoane deghizate în clovni au fost observate şi în metropola Sydney.

Australienii au reacţionat în faţa ”isteriei” realizând o pagină dedicată ”vânării clovnilor”.

O teorie privind numărul mare al persoanelor care se deghizează în clovni este legată de lansarea noului film a lui Stephen King - ”It”.

Scenariul producţiei cinematografice implică un monstru care ucide copii şi ia forma unui clovn pentru a-şi atrage victimele.

Însă, Stephen King a condamnat vehement ”isteria” clovnilor.

”Hei, prieteni. Cred că este timpul să ne calmăm cu această isterie a clovnilor - cei mai mulţi dintre ei sunt oameni buni, care înveselesc copiii şi îi fac pe oameni să râdă”, a postat Stephen King pe Twitter.

Isteria clovnilor a început în urmă cu două luni în statul american Carolina de Sud şi s-a răspândit în Alabama, Georgia şi Pennsylvania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.