Autorităţile americane au intervenit miercuri noaptea şi au blocat căile de acces în campusul universitar Berkely, în urma izbucnirii unor proteste violente faţă de un discurs pe care urma să-l ţină editorul Milo Yiannopoulos de la publicaţia de extremă-dreapta Breitbart la Universitatea din California. Protestatarii au ridicat baricade şi au pornit mai multe focuri, în vreme ce forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Universităţii Berkely au anunţat anularea apariţiei editorului de extremă-dreaptă şi închiderea completă a campusului în urma incidentelor violente.

Steve Bannon este actualul strateg-şef al preşedintelui Donald Trump şi a condus timp de mulţi ani publicaţia Breitbart News. În acest sens, mulţi participanţi la proteste şi-au exprimat inclusiv opoziţia faţă de administraţia Trump.

Autorităţile au cerut dispersarea studenţilor care protestau paşnic, însă la scurt timp a izbucnit un incediu în faţa unei asociaţii studenţeşti de la Universitatea Berkely. Potrivit primelor informaţii, un protestatar a incendiat un generator de lumină.

Ulterior, protestatarii au aruncat gardurile din metal prin geamurile asociaţiei, precum şi mai multe pocnitori şi pietre. Sute de persoane au participat la manifestarea violentă din California.

Unul dintre protestatari a ridicat o pancartă cu mesajul ”niciun spaţiu sigur pentru rasisţi”, în vreme ce alţi studenţi au dansat pe muzică hip hop, un simbol al culturii afroamericane.

Yiannopoulos este acuzat inclusiv de hărţuirea online a unei actriţe afroamericane pe Twitter. De asemenea, acesta a acuzat ”stânga” că este speriantă de libertatea de exprimare şi ar face orice pentru a-l reduce la tăcere.

Editorul Breitbart News a povestit escortarea sa de către poliţişti, după ce protestatarii au început să arunce cu pietre şi alte obiecte spre clădirea în care se adăpostise în campusul Berkely.

”Desigur că este un campus liberal, deci urăsc orice libertarian sau conservator care ăndrăzneşte să-şi exprime opinia în aceste campusuri. În mod particular nu mă plac pe mine”, a declarat Yiannopoulos pentru Fox News.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.