Autorităţile britanice au anunţat că evacuarea de vineri după-amiază a aeroportului internaţional London City a fost provocată de o canistră cu gaze lacrimogene, care a fost deschisă accidental de unul dintre pasageri. Cel puţin 26 de persoane au acuzat stări de rău după evacuarea aeroportului, iar doi pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 500 de pasageri au fost evacuaţi cu o zi în urmă din aeroportul London City. De asemenea, au existat informaţii despre declanşarea unei alarme de incendiu, iar mai mulţi pacienţi au acuzat stări de rău. 

Presa britanică a scris iniţial că ar putea să fie vorba de un incident chimic.

”În această etapă, investigăm posibilitatea ca gazul să fi fost eliberat în mod accidental de un pasager, înainte de check-in”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei metropolitane.

Autorităţile londoneze au anunţat că incidentul nu are nicio legătură cu terorismul.

Aeroportul London City a fost redeschis după trei ore, iar mai multe zboruri au fost întârziate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.