Autorităţile americane au pus sub inculpare luni după-amiază un şofer de camion pentru transportarea ilegală de imigranţi, după ce zeci de persoane deshidratate şi cu insolaţie puternică au fost descoperite în remorca din parcarea unui hipermarket Walmat din localitatea texană San Antonio, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zece imigranţi au murit, iar alte 29 de persoane sunt internate în spital, după ce au fost descoperite în remorca încinsă a unui camion din parcarea Walmart.

Şoferul a fost identificat drept James Mathew Bradley (60 de ani) şi riscă pedeapsa capitală în Texas.

Însă, şoferul a încercat să se apare în instanţă, susţinând că imigranţii au ajuns în remorca sa atunci când nu era atent. Autorităţile au descoperit 31 de imigranţi, care prezentau simptome de deshidratare şi aveau un puls de peste 130 de bătăi pe minut, în remorca fără acces la aer condiţionat sau apă.

De asemenea, alte opt cadavre au fost recuperate din remorcă, iar două persoane au murit în spitalele din San Antonio.

Autorităţile texane cred că acest incident are legătură cu traficul de carne vie din Statele Unite.

De asemenea, camerele de supraveghere au surprins mai multe autovehicule care au oprit pentru a-i lua pe supravieţuitori din parcarea Walmart.

Alţi imigranţi au reuşit să fugă într-o pădure din apropierea hipermarketului din San Antonio.

Guvernul Mexicului colaborează cu autorităţile americane în încercarea de a stabili naţionalităţile victimelor din San Antonio.

Autorităţile texane au intervenit, după ce un angajat al hipermarketului a sunat la numărul de urgenţă şi a explicat că o persoană din remorcă i-a cerut apă. O parte din persoanele descoperite în remorcă aveau un puls de peste 130 de bătăi pe minut şi avea întregul corp încins, după ce temperaturile au ajuns la 38 de grade în San Antonio.

”Ne uităm la o crimă a traficului de carne vie”, a declarat şeful poliţiei din San Antonio, William McManus.

Anchetatorii încearcă să determine de unde provine camionul şi cât timp a stat în parcarea de la Walmart.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.