Autorităţile americane au pus sub inculpare un tânăr în vărstă de 25 de ani, după ce şi-a condus camioneta în mijlocul mulţimii care participa la parada Mardi Gras din metropola New Orleans. Un număr de 28 de persoane au fost rănite în accident, dintre care 12 persoane sunt în stare critică. Poliţiştii l-au identificat pe şoferul în stare de ebrietate drept Neilson Rizzuto, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rizzuto a fost pus sub inculpare pentru neglijenţă la volan, precum şi pentru părăsirea locului accidentului.

Camioneta se deplasa pe singura bandă din zonă deschisă traficului, atunci când a lovit trei autovehicule, inclusiv o autobasculantă, înainte de a vira brusc spre mulţimea care asista la parada Mardi Gras.

Poliţiştii l-au arestat imediat pe şoferul camionetei, care potrivit martorilor părea să fie sub influenţa unor băuturi alcoolice sau droguri.

Primarul Mitch Landrieu a susţinut într-o declaraţia că este vorba de un ”şofer beat”.

Imaginile video au surprins haosul care a urmat accidentului, însă parada ”Krewe of Endymion” - cea mai mare şi populară din sezonul Mardi Gras - a continuat pe străzile din New Orleans.

Acesta nu este singurul incident de la festivităţile Mardi Gras.

Cu doar câteva ore mai devreme, arma unui bărbat s-a declanşat accidental într-o toaletă publică din New Orleans.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.