Autorităţile americane au anunţat că şase copii şi-au pierdut viaţa, după ce un autocar şcolar s-a răsturnat în localitatea Chattanooga din Tennessee. Între timp, alţi aproximativ 23 de copii au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii au determinat că viteza a jucat un rol crucial în accident.

În urma impactului, autocarul şcolar s-a rupt în două părţi şi a intrat într-un copac de pe marginea drumului. La mai bine de două ore după accident, echipele de salvare continuau operaţiunile.

Cinci copii au fost găsiţi morţi în interiorul autobuzului, iar un al şaselea a decedat la spital. În mod normal., autocarul şcolar poate transporta un număr de 35 de persoane, însă nu este clar câţi erau la bord în momentul impactului.

Vârsta copiilor este cuprinsă între cinci şi zece ani.

De asemenea, doi sau trei copii internaţi sunt în stare critică.

Şoferul autocarului şcolar este audiat şi cooperează cu anchetatorii.

De asemenea, autorităţile anchetează dacă consumul de alcool sau de droguri a contribuit la provocarea accidentului rutier.

Un martor a povestit că a văzut copiii ieşind prin trapa de pe plafonul autobuzului, după accident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.