Autorităţile afgane au anunţat luni dimineaţă că până la 50 de persoane, inclusiv femei şi copii, şi-au pierdut viaţa în urma unui atac al insurgenţilor asupra unui sat din provincia nordică Sar-e Pul, transmite The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei a explicat că militanţii, printre care se numărau şi luptători străini, au atacat un punct de securitate din Mirza Oland şi au ars până la temelii 30 de locuinţe din districtul Sayaad.

Acesta a susţinut că luptele continuă, dar până la 50 de persoane, inclusiv femei, copii şi bătrâni, care făcea parte din comunitatea şiită Hazara, şi-au pierdut viaţa în atacul militant din provincia Sar-e Pul.

”Au fost ucişi într-un mod brutal, inuman”, a declarat Zabihullah Amani.

De asemenea, şapte membrii ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi alături de mai mulţi insurgenţi. Multe detalii ale acestui atac sunt în continuare neclare, iar autorităţile afgane nu cunosc identitatea insurgenţilor din Mirza Oland.

Amani a susţinut că este vorba atât de talibani, precum şi de jihadişti ai Statului Islamic.

Însă, forţele talibane au dezminţit orice implicare în atacul brutal asupra civililor din nordul Afganistanului.

Deşi talibanii şi jihadiştii ISIS sunt în mod tradiţional inamici, alianţa dintre forţele celor două grupări este uneori fluidă, luptătorii trecând dintr-o tabără în alta şi cooperând cu militanţii din alte grupări din Afganistan şi Pakistan.

De la începutul anului, talibanii şi-au intensificat insurgenţa, iar atacurile jihadiştilor ISIS au devenit din ce în ce mai frecvente în Afganistan.

În prima jumătate a anului, 1.662 de civili şi-au pierdut viaţa şi alţi 3.581 au fost răniţi potrivit Naţiunilor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.