Vicecancelarul austriac de extremă dreapta Heinz-Christian Strache şi-a anunţat, sâmbătă, demisia, aceasta fiindu-i acceptată de cancelarul Sebastian Kurz, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul naţionalist a luat această decizie după ce a apărut într-un filmuleţ al cărui origine nu este cunoscută, în care se întâlneşte cu o femeie despre care credea că este nepoata unui oligarch rus, în 2017, cu puţin înainte de alegerile în urma cărora a ajuns la putere.

În filmuleţul apărut în presa germană vineri seară, cu o săptămână înaintea alegerilor europarlamentare, Strache pare să ofere posibilitatea favorizării unei companii pentru obţinerea de contracte în schimbul susţinerii financiare şi politice.

“A fost o prostie, un gest iresponsabil şi o greşeală”, a spus Strache într-o conferinţă de presă, vizibil emoţionat, cerându-le soţiei sale şi tuturor celorlalţi să îl ierte. El a menţionat însă că nu a făcut nimic ilegal şi că este o victimă politică.

Strache a format un guvern alături de cancelarul conservator Sebastian Kurz, în decembrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.