Austria şi Germania vor să restabilească - începând de la 15 mai - libera circulaţie la frontiera comună, închisă de la jumătatea lui martie din cauza epidemiei covid-19, a anunţat miercuri Guvernul austriac, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de la 15 iunie, deschiderea frontierei între Germania şi Austria va fi posibilă”, a anunţat la postul public de radio Ö1 ministrul Turismului şi Agriculturii Elisabeth Köstinger.

Această decizie a fost luată ”în urma unor discuţii” între liderii celor două ţări, iar înaintea măsurii va avea loc o relaxare a condiţiilor de trecere a frontierei începând de la 15 mai.

Cancelarii austriac Sebastian Kurz şi german Angela Merkel au ajuns la un acord asupra unui plan în două etape în vederea relaxării restricţiilor de deplasare, a precizat ea.

Unele dintre măsurile aflate în vigoare la frontieră urmează să fie relaxate vineri, iar controalele vamale urmează să înceteze complet începând de la 15 iunie, a precizat ministrul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.