Partidul Libertăţii (FPO) din Austria va susţine o moţiune de cenzură împotriva cancelarului Sebastian Kurz luni, relatează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Norbert Hofer, liderul interimar al FPO, a declarat pentru presa austriacă şi AFP luni dimineaţă că partidul său „probabil va susţine” moţiunea împotriva cancelarului.

Hofer, un fost ministru al infrastructurii care aproape a câştigat alegerile prezidenţiale din 2016, a preluat conducerea FPO de la Hainz-Christian Strache, în urma demisiei acestuia după ce a fost publicat un videoclip în care el a oferit contracte la schimb cu donaţii de la un milionar rus.

Social Democraţii (SPO) – principalul partid de opoziţie – a anunţat duminică că nu îl va mai susţine pe cancelar. Liderul SPO Pamela Rendi-Wagner a declarat că Sebastian Kurz nu şi-a îndeplinit responsabilitatea de a găsi o soluţie stabilă după scandalul din Partidul Libertăţii.

Rendi-Wagner a numit acest scandal ca fiind „un eşec”, adăugând că ţara „are nevoie de o soluţie stabilă până la noile alegeri”.

Hofer a confirmat luni că partidul său a început deja discuţiile informale cu Social Democraţii.

La alegerile europarlamentare de duminică, partidul lui Kurz a devenit cea mai puternică grupare din ţară, câştigând 34,9% din voturi - şapte locuri în Parlamentul European. SPO va avea cinci locuri şi FPO trei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.