Ministrul de Finanţe, Hans Joerg Schelling, a avertizat marţi dimineaţă că negociatorii europeni ar putea să îşi petreacă următorii cinci ani pentru a ajunge la o înţelege privind ieşirea Marii Britanii din UE. O asemenea declaraţie este surprinzătoare, având în vedere că cei mai mulţi politicieni europeni susţin că negocierile se vor finaliza până în 2019, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nimeni nu ştie cum exact vor avea loc (n.r. negocierile). Nu este clar ce înseamnă articolul 50. Nu este clar dacă o naţiune poate negocia în mod paralel ieşirea şi o nouă relaţie cu UE”, a declarat Schelling la conferinţa Euromoney din Viena.

De asemenea, ministrul austriac a explicat că negocierile ar putea să se întindă pe o perioadă de cinci ani, deşi aceasta este poziţia sa personală.

Premierul May a promis că va invoca până la finele lunii martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, prin care va declanşa procedura de ieşire a Marii Britanii din UE. Negocierile ar urma să înceapă în iunie-iulie 2017, adică la un an după ce alegătorii britanici au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Analiştii se aşteaptă ca procedura de ieşire să se finalizeze până în prima jumătate a anului 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.