Cancelarul austriac Sebastian Kurz a făcut apel la Germania să ofere detalii privind acuzaţiile că serviciile sale secrete au spionat ministere, ambasade şi instituţii internaţionale în Viena, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dorinţa noastră este să ştim cine a fost monitorizat, când s-a încheiat supravegherea şi bineînţeles vrem să avem certitudinea că s-a terminat”, a declarat Kurz după o întâlnire de urgenţă a guvernului la Viena.

Publicaţiile austriece Der Standard şi Profil au susţinut că Serviciul Secret Federal (BND) din Germania a ascultat 2.000 de conexiuni telefonice fixe, mobile şi fax şi a monitorizat conturile de email ale mai multor ministere, ambasade, organizaţii şi instituţii islamice, din 1999.

Printre ţinte s-ar fi aflat ambasadele Iranului, Rusiei, Coreei de Nord dar şi cele ale Franţei, Israelului şi SUA. Spionajul s-ar fi încheiat în 2006.

„Spionatul ţărilor partenere nu este doar rar şi de nedorit, este şi inacceptabil”, a declarat Alexander Van der Bellen, preşedintele Austriei.

Orice date adunate în Austria şi care încă sunt deţinute de serviciile secrete din Germania ar trebui să fie şterse, a afirmat Kurz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.