Autorităţile australiene au arestat vineri dimineaţă un suspect, care a ameninţat pe o reţea socială că va comite un atentat în timpul evenimentelor organizate în noaptea de Revelion în metropola Sydney. Suspectul este un bărbat în vârstă de 40 de ani şi a fost arestat la scurt timp după ce avionul său a aterizat în Sydney, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, autorităţile australiene au percheziţionat o locuinţă şi un depozit, ridicând mai multe documente şi hard drive-uri în aceeaşi anchetă.

Poliţistul Frank Mennilli a explicat că suspectul arestat nu are nicio legătură cu vreo grupare teroristă, iar ameninţările au apărut în mai multe postări de pe o reţea socială.

”L-am pus sub acuzare pentru o faptă criminală, nu una teroristă”, a declarat Mennilli.

Autorităţile australiene au explicat că este vorba de un incident izolat, însă suspectul a fost arestat la doar o săptămână după dejucarea unui alt atentat în metropola Melbourne.

Însă, suspectul a fost arestat în urma unei informaţii primite din partea publicului.

”Suntem încrezători că nu există o altă ameninţare curentă sau specifică pentru evenimentele din noaptea de Anul Nou. Deşi le cerem oamenilor să rămână vigilenţi, aceştia ar trebui să se bucure de petrecere”, se arată într-un comunicat al poliţiei din Sydney.

Peste un milion de persoane sunt aşteptate să participe la jocul de artificii, care are loc în fiecare an în portul din Sydney.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.