Australia a anunţat că va pune capăt perioadei obligatorii de izolare din cauza COVID-ului începând de luna viitoare, deoarece a depăşit ”faza de urgenţă”, a declarat un oficial australian, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, fiecare persoană testată pozitiv COVID-19 trebuie să se izoleze timp de cinci zile, dar această cerinţă se va încheia de pe 14 octombrie.

Supranumită uneori ”Fortăreaţa Australia”, ţara a avut unele dintre cele mai stricte restricţii din lume de la începutul pandemiei.

Ofiţerul medical şef al Australiei, Paul Kelly, a declarat că ”faza de urgenţă” a răspunsului său s-a încheiat probabil.

Cu toate acestea, profesorul Kelly a spus că decizia ”nu sugerează în niciun fel că pandemia s-a încheiat”.

Izolarea obligatorie este una dintre puţinele restricţii rămase.

Australia continuă să înregistreze aproximativ 5.500 de cazuri pozitive în fiecare zi, arată cifrele oficiale, deşi are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume.

Profesorul Kelly a spus că ţara va înregistrare ”vârfuri în viitor” ale virusului, dar în prezent are un număr ”foarte scăzut” de spitalizări şi focare în rândul vârstnicilor.

Asociaţia Medicală Australiană se opune schimbării, pe motiv că cei care au promovat-o nu sunt ”educaţi ştiinţific” şi pun vieţi în pericol.

Aproximativ 15.000 de persoane au murit din cauza virusului în Australia, un număr mai mic faţă de multe alte state. Cele mai multe decese s-au înregistrat anul acesta, după ce Australia şi-a deschis graniţele.

Australia a închis graniţele internaţionale timp de aproximativ doi ani şi a impus limite stricte de circulaţie în întreaga ţară.

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat că majoritatea plăţilor guvernamentale existente pentru persoanele care trebuie să absenteze de la muncă din cauza COVID-ului vor fi, de asemenea, abandonate.

”Întotdeauna s-a avut în vedere că aceste măsuri sunt măsuri de urgenţă”, a spus el.

Angajaţii ocazionali şi cei din domenii cu risc ridicat, precum cei care îngrijesc vârstnicii sau din domeniul sănătăţii, vor putea în continuare să obţină sprijin financiar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.