Presa australiană a dezvăluit luni dimineaţă că numerele de telefon care aparţin unui număr ridicat de politicieni au fost publicate online din greşeală, printre politicienii afectaţi se numără inclusiv trei foşti prim-miniştrii, Julia Gillard (2010-2013), John Howard (1996-2007) şi Paul Keating (1991-1996), scrie BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, aceste numere de telefon au fost prezente timp de mai bine de trei luni pe un site guvernamental din Australia.

Însă, aceste detalii personale erau vizibile doar atunci când utilizatorul îşi muta cursorul sau copia informaţiile în altă pagină.

Premierul Malcolm Turnbull nu se numără printre politicienii afectaţi de această eroare, iar informaţiile au fost între timp eliminate de pe site-ul Departamentului de Servicii Parlamentare (DPS).

Reprezentanţii DPS au explicat că aceste informaţii erau incluse într-un raport despre datele mobile consumate de parlamentari, care a fost realizat de către firma TELCO Management.

DPS nu a precizat numărul politicienilor afectaţi de această eroare, dar presa australiană susţine că ar fi vorba despre sute de numere de telefon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.