Autorităţile australiene au îndemnat, duminică, mii de persoane din nordul statului Queensland să se mute pe terenuri mai înalte din cauza pericolului de inundaţii provocate de ploile torenţiale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile din Queensland au declarat că sunt inundaţii majore în unele suburbii din Cairns, un centru turistic cu aproximativ 170.000 de locuitori situat la aproximativ 1.700 km nord de capitala statului, Brisbane.

"Proprietăţile din aceste zone ar putea continua să se confrunte cu inundaţii odată cu apropierea mareei şi continuarea precipitaţiilor. Locuitorii ar trebui să se mute acum pe terenuri mai înalte", a precizat Serviciul de pompieri şi situaţii de urgenţă din Queensland pe site-ul său, într-una din mai multe alerte de urgenţă pentru anumite zone din nordul statului Queensland.

Inundaţiile au apărut din cauza ploilor abundente provocate de fostul ciclon tropical Jasper, care a lovit regiunea în această săptămână, lăsând zeci de mii de oameni fără curent electric şi forţând evacuări.

Meteorologii australieni au prezis "inundaţii periculoase şi ameninţătoare de viaţă" în Cairns - o poartă de acces la Marea Barieră de Corali - şi au declarat că nivelul apei în cursul zilei de duminică ar putea depăşi vârful de inundaţie record din 1971, de 4,1 metri.



Grupul local de gestionare a dezastrelor din Cairns a declarat că locuinţe, clădiri, drumuri şi poduri au fost inundate.

"În zonă s-ar putea rămâne fără serviciile de electricitate, apă, canalizare şi telefonie", a precizat agenţia într-un comunicat.

De asemenea, s-au înregistrat inundaţii la aproximativ 120 km nord de Cairns, în oraşul turistic Daintree Village

În ultimii ani, inundaţiile frecvente au afectat estul Australiei, inclusiv inundaţiile "unice într-un secol" care au afectat Teritoriul de Nord vecin în luna ianuarie, în timpul La Nina, un eveniment meteorologic multianual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.