Autorităţile au ordonat locuitorilor din Sydney să-şi părăsească locuinţele din cauza vremii periculoase, care se aşteaptă să continue până marţi, a informat, duminică, postul australian ABC, citat de lalibre.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regiunea este lovită de ploi abundente. Pe alocuri au căzut peste 200 de milimetri de precipitaţii, cu vârfuri de până la 350 de milimetri.

Potrivit diverselor mass-media australiene, zonele din jurul oraşului Sydney au înregistrat deja de patru ori mai multe precipitaţii decât în ​​mod normal în luna iulie.

Serviciile de urgenţă de stat din New South Wales au emis ordine de evacuare pentru mai multe zone joase la sud-vest de Sydney.

Ministrul serviciilor de urgenţă din NSW, Steph Cooke, vorbeşte despre o situaţie care pune viaţa în pericol. "Acum ne confruntăm cu pericole pe mai multe fronturi: inundaţii fulgerătoare, izbucnirea râurilor şi eroziunea de coastă”, a spus ea.

"Dacă ştiţi că toată comunitatea dumneavoastră locală este predispusă la inundaţii, fiţi pregătit să evacuaţi în orice moment”.

Serviciile de urgenţă au trebuit să răspundă la peste 1.400 de apeluri în 24 de ore. Au fost efectuate douăzeci şi nouă de operaţiuni de salvare. Regiunea fusese deja afectată de inundaţiile din martie. Serviciile meteorologice avertizează că apa ar putea atinge niveluri la fel de ridicate de această dată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.