După Statele Unite, Japonia, Canada şi mai multe ţări europene, Australia a anunţat, duminică, teste Covid-19 negative obligatorii pentru călătorii din China, invocând temerile legate de explozia pandemiei în această ţară de 1,4 miliarde de locuitori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Această măsură este un răspuns la valul semnificativ de infecţii cu Covid-19 din China şi la posibilitatea apariţiei unor variante ale virusului în această ţară”, a explicat ministrul australian al Sănătăţii, Mark Butler, anunţând că un test PCR negativ va fi solicitat tuturor călătorilor sosiţi din China, începând cu 5 ianuarie.

Guvernul Canadei anunţase anterior o măsură identică, ca „răspuns la focarul de Covid-19 în Republica Populară Chineză şi din cauza datelor epidemiologice şi de secvenţiere a genomului limitate disponibile pentru aceste cazuri”.

În ceea ce priveşte Marocul, îara africană va interzice pur şi simplu intrarea pe teritoriul său a tuturor călătorilor din China începând cu 3 ianuarie.

În Europa, Franţa, Italia şi Spania, printre altele, au introdus deja controale consolidate pentru călătorii din China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.