Daniel Andrews, premierul statului australian Victoria, care a supravegheat una dintre cele mai lungi perioade de lockdown din lume în timpul pandemiei de Covid-19, a declarat marţi că va demisiona după aproximativ nouă ani de mandat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demisia surprinzătoare a lui Andrews vine la puţin timp după un an după ce a condus Partidul Laburist de centru-stânga la a treia victorie consecutivă în alegerile din noiembrie în al doilea cel mai populat stat din Australia. El a declarat că această funcţie l-a "consumat şi l-a definit".

"Nu este o sarcină uşoară să fii premierul statului nostru. Nu mă plâng, este doar un fapt", a declarat Andrews la o conferinţă de presă televizată.

"Necesită implicare 100% din partea ta şi a familiei tale. Acest lucru, desigur, este limitat în timp şi acum este momentul să mă retrag", a spus el. "Într-o anumită măsură, fiecare moment de odihnă se referă de fapt la muncă şi asta îşi pune amprenta".

Andrews este cel mai longeviv premier laburist din Victoria, iar modul în care a gestionat pandemia COVID-19 a fost criticat de unii locuitori pentru blocajele care au închis capitala statului, Melbourne, pentru un total de 262 de zile.

El a declarat că legislatorii din Partidul Laburist, care se află în prezent la putere în guvernul federal, îl vor alege miercuri pe succesorul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.