China a negat, marţi, responsabilitatea pentru atacul care a avut drept ţintă serverele Microsoft, considerând acuzaţiile lansate de SUA şi aliaţii săi "fără fundament" şi "iresponsabile", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceştia din urmă au condamnat luni, într-o campanie concertată, atacuri cibernetice "răuvoitoare" ale Beijingului şi i-au imputat piratarea masivă condusă în martie contra serviciilor de mesageri Exchange ale grupului Microsoft.

China a reacţionat pentru prima dată marţi prin prin comunicatele publicate de ambasadorii săi în Australia şi Noua Zeelandă care resping cu tărie aceste acuzaţii. 

Ambasada de la Wellington a vorbit despre acuzaţii "total fără fundament şi iresponsabile" care relevă "calomnie răuvoitoare". 

Ambasada de la Canberra a acuzat Australia că "repetă ca un papagal" retorica americană, prezentând Statele Unite drept "campioanele lumii la atacuri cibernetice răuvoitoare".                

A acuza nominal o ţară de un atac cibernetic sofisticat este un act politic puternic, în special pentru că determinarea originii piratării poate fi complicată din punct de vedere tehnic. Deşi observatorii anticipaseră o replică dură a Chinei. 

"Ţinând cont de natura virtuală a atacului cibernetic, trebuie să existe o dovadă clară când se anchetează sau identifică un incident cibernetic", a avertizat amsasada Chinei din Noua Zeelandă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.