Myles Sanderson, unul dintre cei doi fraţi suspectaţi că au comis crimele din centrul Canadei la începutul lunii septembrie, a fost singurul autor al faptelor, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cele 11 persoane ucise s-a numărat fratele său, Damien Sanderson, care a fost iniţial enumerat ca al doilea suspect înainte ca trupul său să fie găsit lângă una dintre scenele crimei.

„Myles a comis, singur, toate omuciderile”, a declarat comisarul adjunct al poliţiei din Canada, Rhonda Blackmore, într-o conferinţă de presă.

Alte 18 persoane au fost rănite în atacurile din 4 septembrie în comunităţile îndepărtate din Saskatchewan - comunitatea aborigenă James Smith Cree Nation şi localitatea Weldon.

Myles Sanderson, care fusese prins după patru zile, a murit la scurt timp după arestarea sa. „Damien a participat la planificarea atacurilor”, dar „nu este implicat în niciuna dintre crime”, a spus Rhonda Blackmore, care a afirmat că ancheta continuă pentru a înţelege de ce anumite victime au fost vizate.

Ofiţerii au reuşit să stabilească că Myles şi Damien Sanderson au făcut trafic de droguri în comunitate cu o zi înainte de atacuri şi au fost implicaţi în „trei altercaţii violente recente”. Cunoscut poliţiei şi justiţiei pentru multiple acte de violenţă şi furt, Myles Sanderson era deja căutat din luna mai a anului trecut pentru că nu a respectat controlul judiciar.

Aproape toate victimele, cu vârste cuprinse între 23 şi 78 de ani, sunt indigene. Ei reprezintă aproximativ 5% din cei 38 de milioane de locuitori ai Canadei şi trăiesc în comunităţi adesea afectate de şomaj şi sărăcie. De asemenea, sunt mai des victime ale omuciderilor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.