O persoană a fost ucisă şi alte două au fost rănite într-un atac cu cuţitul comis sâmbătă seara la Paris. Atacul a avut loc pe Quai de Grenelle, în arondismentul 15 din Paris. Bărbatul care a murit era un turist german care avea şi cetăţenie filipineză, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Potrivit sursei citate, atacatorul era cunoscut serviciilor de informaţii franceze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte două persoane au fost rănite în urma atacului, una de naţionalitate străină şi celălaltă franceză. Una dintre ele a fost lovită în ochi cu un ciocan. "Vieţile lor nu sunt în pericol", a declarat Gérald Darmanin, ministrul francez de Interne.

Individul şi-a început atacul mortal puţin după ora locală 21.00, între Quai de Grenelle şi Bir-Hakeim. El l-a atacat mai întâi pe turistul german. Apoi a fugit pe podul Bir-Hakeim, când a intervenit un taximetrist care a văzut scena. El a ajuns în arondismentul 16. În acest moment, a fost urmărit de o echipă de poliţişti din arondismentul 7 şi a atacat celelalte două persoane.

Când cei patru poliţişti au coborât din vehiculul lor pentru a-l interoga pe suspect, acesta "şi-a ţinut mâinile în haină şi a explicat că avea explozibili asupra sa". El a fugit din nou înainte de a fi arestat. Ca răspuns la ameninţările "violente" ale suspectului, unul dintre poliţişti a tras cu pistolul cu electroşocuri "de două ori", a explicat ministrul de interne.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Suspect cunoscut de serviciile de informaţii

Agresorul, Armand R., un francez născut în 1997 la Neuilly-sur-Seine, ar fi strigat "Allah akbar" către şoferul de taxi şi poliţişti înainte de a fi arestat, a explicat Gérald Darmanin. Individul, care locuieşte cu părinţii săi în Essonne, este cunoscut de serviciile de informaţii pentru legăturile sale cu islamul radical şi pentru probleme psihice, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Gérald Darmanin a precizat că suspectul "urmează un tratament psihiatric şi neurologic".

În iulie 2016, acelaşi individ a fost arestat de către DGSI (Direcţia Generală de Securitate Internă). Acesta era suspectat că dorea să comită un act violent cu un cuţit în La Défense. Gérald Darmanin a adăugat că acesta a fost condamnat în acelaşi an la patru ani de închisoare pentru aceste fapte.

Potrivit jurnalistului specializat în terorism Wassim Nasr, de la France 24, atacatorul a filmat o înregistrare video de două minute în care îşi revendică responsabilitatea înainte de a comite atacul. În aceasta, el se declară "susţinător al califatului Statului Islamic" şi a jurat "credinţă califului Abu Hafs". De asemenea, el a afirmat că acţionează pentru a-i "răzbuna pe musulmani".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.