Autorul atacului de la discoteca din Konstanz, în sudul Germaniei, era un cetăţean irakian care locuia în ţară de mult timp şi nu era solicitant de azil, a anunţat poliţia, excluzând pista teroristă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Konstanz, Fritz Bezikofer, a declarat pentru postul de televiziune N-TV că, după investigaţia iniţială vizând evenimentele din jurul atacului armat de la clubul de noapte de la graniţa cu Elveţia, nu există elemente care să sugereze terorismul.

« Motivele bărbatului care a acţionat singur nu sunt clare”, a spus el. “Încă anchetăm, dar circumstanţele din jurul evenimentelor de la discotecă, din cursul serii, înainte de incidentul armat, sunt puţin mai clare, iar acest lucru ne-a făcut să excludem un motiv terorist”, a adăugat oficialul.

Un bărbat a deschis focul în jurul orei locale 4,30 (5.30 ora României), omorând o persoană. Atacatorul a fost ucis apoi, într-un schimb de focuri cu poliţia.

Iniţial, forţele de ordine au anunţat că autorul atacului, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit grav şi arestat.

Un gardian ar fi fost rănit în timp ce a încercat să îl oprească pe atacator, au declarat martori pentru postul de televiziune SWR.

De asemenea, un poliţist ar fi fost rănit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.