Autorităţile americane au anunţat luni seară că atacatorul de la campusul Universităţii Ohio este un student de origine somaleză, care a fost numit Abdul Razak Ali Artan. Suspectul somalez a reuşit să rănească 11 persoane, după ce a intrat cu maşina într-un grup de studenţi şi a lansat un atac cu un satâr asupra acestora, fiind ulterior împuşcat mortal de către forţele de intervenţie, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că atacatorul a acţionat de unul singur, iar anchetatorii investighează posibilitatea unui motiv terorist.

Însă, autorităţile americane au susţinut că până în acest moment nu există niciun indiciu cu privire la motivul din spatele atacului sângeros.

Preşedintele Universităţii Ohio, Michael Drake, a lansat un avertisment cu privire la ”tragerea de concluzii” legate de implicarea comunităţii somaleze în incident.

”Ştim cu toţii că atunci când se întâmplă asemenea lucruri există o tendinţă ca unii oameni să considere că alţii au o conştiinţă comună şi ajung la alte teorii. Nu avem niciun indiciu care ar lega acest incident de o anumită comunitate”, a declarat Michael Drake.

Se pare că atacul a durat doar câteva minute - de la momentul în care suspectul a intrat cu maşina în mulţime şi până când acesta a fost împuşcat mortal - însă a dus la închiderea pentru mai multe ore a campusului universitar, iar studenţii s-au baricadat în sălile de curs şi în băi înainte ca zona să fie declarată sigură de către autorităţi.

De asemenea, 11 persoane au fost transportate la spital cu plăgi provocate prin înjunghiere, însă niciun rănit nu este în stare critică.

Anterior, şeful poliţiei locale a precizat că anchetatorii i-au în considerare existenţa unui motiv terorist în spatele atacului.

Presa americană a scris că suspectul este de origine somaleză, însă informaţia nu a fost confirmată în mod oficial. De asemenea, se pare că acesta s-a născut în 1998.

Un student cu acelaşi nume a publicat în luna august un articol în ziarul studenţesc The Lantern. Abdul Ali Artan se plângea atunci de lipsa camerelor de rugăciune pentru studenţii musulmani din campusul Universităţii Ohio.

Artan era un student transferat în anul III la specializarea managementul logisticii.

”Dacă oamenii se uită la mine, un musulman care se roagă, nu ştiu ce vor crede sau ce se va întâmpla”, a scris suspectul somalez în The Lantern.

Atacul are loc la doar două luni după ce un alt suspect de origine somaleză a înjunghiat zece persoane într-un complex comercial din Minnesota. Se pare că Dahir Ahmed Adan era un radical al Statului Islamic.

Cursurile Universităţii Ohio ar urma să fie reluate marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.