Trei atacuri ruse cu rachetă au atins au atins oraşul Priluki, în nordul Ucrainei, iar patru sate au primit ordin de evacuare din cauza ameninţării unor incendii în urma acestor bombardamente, anunţă luni autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul a tras trei rachete la Priluki. Informaţii cu privire la distrugeri sunt pe cale de clarificare”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Cernigov, Viaceslav Ceauş, fără să facă alte precizări.

Niciun detaliu nu a fost furnizat despre infrastructura vizată la Priluki, unde se află un aerodrom militar.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În urma acestor bombardamente, s-a ordonat evacuarea a patru sate - Zaïzd, Petrovske, Tîhe şi Suhostaveţ, anunţă însărcinatul cu Apărarea Civilă în regiune, Serghii Boldîrev., citat de site-ul Suspline.

”În urma atacurilor cu rachetă, există riscul extinderii focului”, precizează acest oficial.

În urma retrageriitrupelor ruse, la începutul lui aprilie, din regiunea Kiev şi din nordul ţării, această regiune a fost relativă ocolită de confruntări armate între armatele rusă şi ucrainană.

Un atac vizând o bază militară în regiunea Cernigov, la 17 mai, s-a soldat cu 87 de morţi - unul dintre cele mai sângeroase bilanţuri ale bombardamentelor ruse în Ucraina de la începutul invaziei, la 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.