Preşedintele Emmanuel Macron, aflat luni în vizită la Cayenne, a confirmat că gruparea Stat Islamic Khorasan (ISIS-K), care a revendicat atacul de vineri de la Moscova, soldat cu 137 de morţi, a avut mai multe tentative de atentat şi în Franţa, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ramura "implicată" a Statului Islamic a avut "mai multe tentative" şi pe teritoriul Franţei, a declarat preşedintele la sosirea sa în Guyana Franceză.

Macron a spus că tocmai de aceea, planul Vigipirate al Franţei, care se referă la nivelul alertei teroriste, a fost ridicat la treapta sa maximă, urgenţă de atac, pe întreg teritoriul Franţei.

"Trebuie să ne ferim de orice instrumentalizare", a mai spus Emmanuel Macron despre atacul de la Moscova, referindu-se fără îndoială la tendinţa regimului de la Kremlin de a pune vina pe Ucraina.

"Am propus o cooperare sporită serviciilor ruseşti şi partenerilor noştri din regiune", a mai declarat preşedintele francez. "Trebuie să evităm orice instrumentalizare sau denaturare, dar trebuie să fim exigenţi şi eficienţi. Acesta este spiritul în care mergem înainte şi sper că şi Rusia va face acelaşi lucru", a adăugat el în declaraţii făcute presei pe aeroport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.