Armata israeliană a vizat a doua oară consecutiv o infrastructură aparţinând Hamas, în Fâşia Gaza, în urma lansării unor baloane incendiare către teritoriul israelian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un elicopter (israelian) de atac a atacat în urmă cu puţin timp, în nordul Fâşiei Gaza, o infrastructură folosită în vederea unor activităţi clandestine de organizaţia teroristă Hamas”, a anunţat joi armata într-un comunicat.

Armata israeliană a precizat că acesta a fost un răspuns în urma lansării către teritoriul israelian a unor baloane de care erau legate dispozitive explozive.

Acest tip de baloane este folosit în vederea declanşării unor incendii în culturile comunităţii israeliene, în apropiere de bariera de securitate israeliană.

O sursă în domeniul securităţii din enclava palaestiniană a confirmat că atacul israelian a atins o bază care aparţine aripii militare a Hamas, o organizaţie islamistă aflată la putere în Fâşia Gaza.

Niciun rănit nu a fost semnalat.

Israelul a vizat miercuri ţinte Hamas în Fâşia Gaza ca represalii faţă de lansarea a patru proiectile către sudul ţării.

Israelul a purtat din 2008 trei războaie cu Hamasul şi grupări armate aliate organizaţiei islamiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.