Doi ofiţeri de poliţie din Philadelphia, au fost împuşcaţi în apropiere de Benjamin Franklin Parkway luni seara, în timp ce mii de oameni participau la un concert şi un spectacol de artificii de Ziua Independenţei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul armat a avut loc la câteva ore după ce un bărbat înarmat aflat pe un acoperiş a deschis focul asupra unei mulţimi care se bucura de parada de 4 iulie în Highland Park, o suburbie din Chicago, unde şase persoane au fost ucise şi peste treizeci şi şase au fost rănite.

Ambii ofiţeri din Philadelphia au fost externaţi din spital după ce au suferit răni care nu le-au pus viaţa în pericol, a declarat primarul Philadelphiei, Jim Kenney. Poliţia îl caută pe atacator.

Un ofiţer a suferit o rană la cap, iar celălalt o împuşcătură la umărul drept, potrivit televiziunii locale NBC10.

În imaginile de la locul atacului se pot observa sute de oameni care fug de pe Benjamin Franklin Parkway după ce au fost trase focuri de armă.

Kenney a spus că administraţia sa ”îi roagă pe parlamentari” să oprească ”fluxul de arme în oraş”.

”Tradiţiile noastre nu pot şi nu vor fi distruse de flagelul violenţei cu armele”, a adăugat el.

Atacul a avut loc luni seara, lângă Muzeul de Artă din Philadelphia, în ultima zi a unui festival, în timp ce o mulţime de oameni lua parte un spectacol de artificii după un concert.

”Există un incident de securitate pe Benjamin Franklin Parkway”, au spus autorităţile de urgenţă, făcând referire la atac.

Poliţia a instruit oamenii din clădirile din jur să se adăpostească.

”Nu am auzit împuşcăturile, dar poliţiştii au spus: «Fugi, fugi, fugi»”, a declarat o femeie pentru televiziunea americană NBC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.