Armata americană cere cetăţenilor ajutorul pentru a găsi un avion de luptă invizibil pe radar de tip F-35 care s-a prăbuşit duminică, după ce pilotul s-a catapultat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul avionului s-a catapultat duminică, în statul South Carolina.

Militarul a supravieţuit, însă armata americană are altă problemă: nu poate localiza epava avionului.

Baza aeriană de la Charleston, un oraş situat în sudul statului South Carolina, a cerut ajutorul locuitorilor din regiune pentru a găsi aeronava.

”Dacă dispuneţi de informaţii susceptibile să ajute echipele noastre de căutare însărcinate să localizeze (avionul de luptă de tip) F-35, vă rugăm să sunaţi la Centrul de Operaţiuni al apărării de la bază”, cere într-o postare pe X instalaţia militară.

Autorităţile bazei aeriene anunţă că desfăşoară operaţiuni de căutare în coordonare cu autoriătţile federale de reglementare a aviaţiei în zona a două locuri situate la nord de Charleston.

Un avion de luptă de tip F-35, fabricat de Lockheed Martin, costă 80 de milioane de dolari (75 de milioane de euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.