Armata rusă a anunţat că a ucis ”aproximativ 200 de combatanţi” în Siria, într-un bombardament aerian vizând o bază în care se aflau ”terorişti”, în nord-estul oraşului Palmira, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma confirmării de către mai multe surse a localizării ţintelor teroriste, forţele aeriene ruse au efectuat mai multe atacuri aeriene, în urma cărora au fost distruse adăposturi, iar aproximativ 200 de combatanţi au fost ucişi”, a anunţat luni, într-un comunicat publicat pe Facebook, Ministerul rus al Apărării.

În aceste bombardamente s-au distrus ”24 de camionete echipate cu mitraliere grele şi aproximativ 500 de kilograme de muniţie şi compuşi în vederea fabritcării unor explozivi improvizaţi”, precizează ministerul rus.

Guvernul rus nu precizează ce grupare teroristă a vizat şi nici data bombardamentelor.

Potrivit armatei ruse, obiectivul vizat era o ”bază camuflată” în care ”grupări teroriste” erau formate să comită atentate în Siria şisă fabrice explozivi.

”Formaţiuni armate ilegale” plănuiau să atace clădiri publice siriene, ”cu scopul de a destabiliza situaţia în ţară înaintea alegerilor prezidenţiale” prevăzute la 26 mai, adaugă armata rusă.

Acest scrutin este al doilea de la începutul Războiului în Siria, în 2011, soldat cu peste 388.000 de morţi şi care a aruncat pe drumuri milioane de sirieni, refugiaţi în străinătate sau deplasaţi în tabere în ţară.

Bashar al-Assad beneficiază din 2015 de o susţinere militară masivă şi crucială a Moscovei, care i-a permis să recucerească cea mai mare parte a terotoriilor pierdute în război.

”Terorişti” sunt formaţi în mai multe tabere în zone care nu se află sub controlul regimului al-Assad, ”inclusiv în zona El-Tanf, aflată sub controlul forţelor americane”, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.