Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că nu are informaţii despre sutele de victime anunţate de armata siriană în provincia Deir al-Zor. Reacţia ruşilor vine după ce armata siriană a susţinut că sute de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce avioanele coaliţiei internaţionael condusă de Statele Unite au lovit un depozit de gaze toxice al Statului Islamic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al ministerului a precizat că forţele ruse au trimis mai multe drone pentru a verifica provincia Deir al-Zor.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că şapte civili şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alţi 70 au fost răniţi într-un raid aerian care a lovit provincia din jumătatea estică a Siriei.

Armata siriană acuză că sute de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un raid aerian al coaliţiei internaţionale condusă de Statele Unite a lovit un depozit de gaze toxice al Statului Islamic. Reprezentanţii Washingtonului susţin că niciun avion al coaliţiei nu a lansat un atac în provincia Deir al-Zor.

De asemenea, armata a precizat că acest raid aerian demostrează că există arme chimice în posesia jihadiştilor Statului Islamic şi Al-Qaeda.

Colonelul John Dorrian a explicat că nu a existat niciun raid aerian lansat de coaliţia internaţională în provincia Deir al-Zor.

”Acuzaţia siriană este greşită şi probabil reprezintă o dezinformare intenţionată”. a declarat colonelul american, care este purtător de cuvânt al coaliţiei conduse de Statele Unite.

Săptămâna trecută, armata americană a lansa 59 de rachete de croazieră asupra bazei aeriene a forţelor guvernamentale siriene de la al-Shaayrat.

Atacul american a reprezentat un răspuns faţă de atacul chimic lansat de forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad asupra civililor din localitatea Khan Sheikhoun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.